fredag 25 april 2008

Den svenska Evangelieboken 2003 - beskrivning

Den svenska evangelieboken, eller Evangelieboken 2003

Evangelieboken har en lång tradition av förnyelse, så de olika upplagorna växlar lite vad det gäller innehåll. De senare upplagorna 1983 och 2003 är utvecklade i en eukumenisk samverkan mellan Sveriges reformerta samfund.

Den svenska evangelieboken finns tryckt i Den svenska Psalmboken med tillägg (2003). Här är de relevanta bibelställena citerade i sin helhet, så att det är möjligt att läsa de texter som är utgångspunkt för de bibelbetraktelser som följer kyrkoåret som det uppfattas av Svenska Kyrkan och flera frikyrkor. Detta gör texterna lätt tillgängliga för den som har tillgång till psalmboken. Vill man meditera över texterna är det bra att ha dem samlade på detta sätt.


Evangelieboken 2003 som pdf. Missionskyrkan har lagt upp en kort historik och hänvisningar till de aktuella bibelställena enligt Evangelieboken 2003. Den är hämtad ur Psalmer och Sånger. Fördelen med att bara ha bibelhänvisningar är att man får en fylligare bild av textläsningarna, när man ser dem i deras kontext. Att bläddra fram textställena kan också komplettera dem med slumpmässiga uppslag.

Inga kommentarer: