torsdag 1 maj 2008

Oneness Temple 22 april - Bön för deltagare

Skakande nyheter fick jag om invigningen av ett tempel i Indien som en av mina vänner deltar i.

Templet rymmer 8 000 meditationsplatser där männsikor skall avlösa varandra kontinuerligt. Onenness university som driver templet har skapats på initiativ av en så kallad Avatar, Sri Amma Bhagavan som är ett medvetande i två kroppar en kvinna och en man. Projektet syftar till att höja hela mänsklighetens medvetande och templet är öppet för utövare av alla religioner. Det är ett unikt och världsomspännande projekt som ligger bakom tempelbyggandet i Andhra Pradesh, man driver kursverksamhet i hela världen och samlar människor i Golden City för kurser och initieringar.

När invigningen inleddes den 22 april var tillströmningen av besökare mycket större än man kunnat räkna med. En miljon människor kom till området under 24 timmar. Det ledde till trängsel, vattenbrist och oordning. Myndigheterna hade stora svårigheter att hantera människoskarorna och många for illa. Fyra människor dog av uttorkning och värme.

Programmet för vidare firande av templet håller på att läggas om så att det skall fördelas på en längre tidsperiod för att undvika allt för stora människoskaror.

Jag tänker på Marie, ber för henne och alla andra som samlats för tempelinvignigen och hoppas att de skall klara sig genom svårigheterna.

Inga kommentarer: